Jon Hoem - CV

Førsteamanuensis ved Seksjon for kunst og håndverk, Høgskolen på Vestlandet – Bergen.

Underviser i og forsker på nye medier, i ganske vid forstand.

Tidligere har jeg utviklet studier og undervist i multimediejournalistikk, digital fotografering, digital kompetanse, og "Design av medierike ebøker".

Når det gjelder FoU er blant mye annet opptatt av forholdet mellom medier og fysiske steder. Blant annet knyttet til det lokative lydmediet Auditor, et eksempel på Sonic Augmented Reality. Utvidet virkelighet (AR), nettopp i utvidet forstand – f eks knyttet til installasjonskunst og roboter. Jeg holder også på med et prosjekt knyttet til sfæriske medier / 360-teknologi.

Min Dr.-avhandling om personlig publisering.

Siterte artikler og publikasjoner i Cristin.

Instagram

Annet

1. januar 2011

Trent Reznor om musikkbransjen mm

Jeg lar meg begeistre av Trent Reznor, frontfigur i Nine Inch Nails (NIN), ikke bare musikalsk. Det må ta sin del av skylden for at dette bandet omtales flere steder i Tekst 2 null. Bakgrunnen for omtalen i boka er først og fremst bandets nytenkning med hensyn til hvordan de distribuerer musikken sin, blant annet i form av fritt nedlastbare filer i høy kvalitet.

Trent Reznor ser dette som en naturlig konsekvens av at digitale kulturprodukter, som musikk, er uansett gratis tilgjengelig (oftest skjer det riktignok gjennom illegal fildeling). Dette skjer samtidig som musikkmarkedet ikke lenger kan avgrenses - musikk for avspilling henger sammen med konsertmarkedet og en rekke relaterte tilleggsprodukter. I stedet for å tjene mye på å selge innspillinger forsøker han derfor å få en større del av den totale omsetningen rundt musikken.Reznor kommer med en rekke konkrete råd til artister som ønsker å markedsføre seg gjennom Internett. Alle er kanskje ikke enige i analysen, men Reznor har bevist at modellen fungerer godt for ham.

Han snakker videre om tjenester som Topspin, som kan anbefaler til artister i etabeleringsfasen, samt nye tjenester som kan være på beddingen på NIN.com.

Intervjuet er over ett år gammelt, men det Reznor snakker om er fremdeles nytenkende i en ellers temmelig konservativ bransje.

DiggTV > Trent Reznor - Kevin Rose

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket