JON HOEM

Førsteamanuensis ved Institutt for kunstfag, Høgskulen på Vestlandet – Bergen.

Underviser i og forsker på nye, digitale medier.

Jeg er interessert i forholdet mellom medier og fysiske materialer: i 2021 kom boken Digitale medier og materialitet med en grundig diskusjon av denne tematikken.

For tiden jobber jeg blant annet med lydprosjektene "Auditomosjon" og "Auditopenta", sfæriske medier, ulike former for roboter, mm.

Min Dr.-avhandling om personlig publisering.

Siterte artikler og publikasjoner i Cristin.

16. januar 2011

Google som tjenesteleverandør for høyere utdanning

Google-pakka er et knippe svært nyttige verktøy. Derfor vil jeg gjerne ha disse tjenestene via min arbeidsgiver, ikke bare som privatperson:
Feides søsterføderasjon i Nederland, SURFfederatie, har inngått en tre års avtale med Google om bruk av Google Apps for Education. Dette gjør det mulig for alle i høyere utdanning i Nederland å bruke sin vanlige identitet, tilsvarende vår Feide-identitet, til å logge inn på Apps-tjenestene deres vertsorganisasjoner tilbyr via Google.
Institusjonene innenfor UH-sektoren legger allerede i dag en rekke tjenester hos eksterne leverandører. F eks læringsplattformen. Det burde derfor være rimelig klar bane, forutsatt at viljen er til stede. I motsetning til læringsplattformene er Google-apps faktisk gratis og reklamefritt for utdanningsinstitusjoner. Nærmere kommer en neppe en "free lunch".

Via Senter for IKT i utdanningen - blogg

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket