JON HOEM

Førsteamanuensis ved Institutt for kunstfag, Høgskulen på Vestlandet – Bergen.

Underviser i og forsker på nye, digitale medier.

Jeg er interessert i forholdet mellom medier og fysiske materialer: i 2021 kom boken Digitale medier og materialitet med en grundig diskusjon av denne tematikken.

For tiden jobber jeg blant annet med lydprosjektene "Auditomosjon" og "Auditopenta", sfæriske medier, ulike former for roboter, mm.

Min Dr.-avhandling om personlig publisering.

Siterte artikler og publikasjoner i Cristin.

21. januar 2011

Jaktet på to - tok 7000

I jakten på to bloggere som har vært kritiske til en høyreekstremistisk gruppe i Italia, har norsk politi beslaglagt informasjon om 7000 personer. Serveren tilhører organisasjonen Autistici, som tilbyr hemmelig e-post og blogger til politiske aktivister fra blant annet Norge, Italia, Russland og Nederland. Politiet tok en kopi av hele harddisken, og sitter dermed på informasjon om politiske bloggere i alle disse landene.

– Man kan sammenligne dette med at politiet skal beslaglegge innholdet i to bankbokser, og ender opp med at de for sikkerhets skyld tar beslag i alle bankboksene i banken, sier Torgeir Waterhouse i IKT-Norge, til NRK.no.

– Det betyr at vernet av det som er ditt, og som ligger i loven for å bevisst begrense blant annet politiet - slik at man må gå gjennom retten for å få tilgang - er satt til side.

– Dette er også et klart signal om hvordan det vil gå med datalagringsdirektivet. Dette viser at det er all mulig grunn til å ha en skepsis til at det skjer en systematisk oppsamling av data i tilfelle noen skulle ha bruk for det senere, sier Waterhouse.

Les mer på NRK Nyheter

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket