Førsteamanuensis ved Institutt for kunstfag, Høgskulen på Vestlandet – Bergen.

Underviser i og forsker på nye, digitale medier.

Jeg er interessert i forholdet mellom medier og fysiske steder. For tiden jobber jeg blant annet med lydprosjektene "Auditomosjon" og "Auditopenta", sfæriske medier, og ikke minst Robotassistert undervisning og utvikling av skaperverksted.

Min Dr.-avhandling om personlig publisering.

Siterte artikler og publikasjoner i Cristin.

25. januar 2011

Hvor mye forberedelse?

Jeg priset meg nettopp ut i forhold til å holde et innlegg på en konferanse, og har i den forbindelse reflektert litt over hvor mye tid det faktisk tar å forberede et innlegg.

Innenfor UH-sektoren opererer man gjerne med en faktor på fire, dvs at en times forelesning gir tre timer til forberedelse. Alle vet at dette er alt for lite, når du skal forberede noe for første gang, selv om en forelesning ikke krever at en holder det gående hele tiden - diskusjon med studentene er en vesentlig del.

Anderledes når en innleder på en konferanse. Dette blir i all hovedsak enetale, og må forberedes deretter. Ikke minst fordi en gjerne skal snakke om ting som går litt utenom "oppgåtte stier" (f eks et pensum).

Min erfaringer at en times innlegg (med nytt innhold) fort kan kreve et par dager med forberedelse. I praksis betyr det at en jobber mer enn en får betalt for. Noen ganger er det helt OK, andre ganger ikke. I forhold til den nevnte faktor fire er 15 timer mye, og jeg ble derfor glad for å finne denne:


You Suck At PowerPoint!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket